אנשים מבוגרים לעיתים קרובות פחות מתמצאים בטכנולוגיות דיגיטליות ובמדיה החברתית. הם עשויים להתקשות לזהות את הסימנים המזהירים מפני ידיעות פייק ניוז ותרגילי הונאה.
יכולת הגישה שלהם למקורות מידע מגוונים לבדיקת עובדות עשויה להיות מוגבלת, וכמו רבים אחרים, גם אנשים מבוגרים עלולים לחפש ולקבל מידע שמאשר את האמונות והדעות הקיימות שלהם, מבלי להטיל ספק או לבדוק אותו.
תרגילים וטקטיקות הונאה שמתרחשים באינטרנט ומכוונים ספציפית כנגד קהל הגיל השלישי הפכו לעניין שבשגרה, יש אין ספור מקרים של אנשים שמצאו את עצמם מעבירים כספים למתחזים שמתקשרים או שולחים הודעות, טוענים שהם נכדים או בני משפחה אחרים במצוקה וזקוקים לכסף מידית. אנשים אלה ולא רק המבוגרים שביננו יכולים להיות פגיעים במיוחד להונאות פישינג -שליחת מיילים או הודעות שמתחזות להיות מארגונים מוכרים (כגון בנקים, חברות תוכנה גדולות, או אפילו ממשלתיים) במטרה לגרום לאנשים לחשוף מידע אישי, פרטי חשבון בנק, או פרטי כרטיסי אשראי.
והנה כמה סיבות טובות מדוע חשוב להזמין את ההרצאה "פייק ניוז הסיפור האמיתי" לקבוצות בחוגי בית, מרכזים קהילתיים ומתנ"סים:
1. חיזוק הביקורתיות:
אנשים בגיל השלישי לעיתים פחות מודעים לטכנולוגיות ולמגמות החדשות ברשת, ולכן חשיפה לפייק ניוז עשויה להיות גבוהה יותר. ידע והבנה בנושא פייק ניוז מקנים לאנשי הגיל השלישי תחושת ביטחון ועצמאות גבוהה יותר בשימוש במדיה ובאינטרנט.
לימוד כיצד לזהות חדשות מזויפות יכול לעזור להם להיות יותר ביקורתיים וזהירים. חשוב להדגיש, פיתוח מיומנויות חשיבה ביקורתית עוזר בכל היבטי החיים, לא רק בקריאת חדשות.
3. מניעת הפצה של מידע שגוי:
על ידי לימוד הכלים וקבלת הטיפים הנדרשים לזיהוי פייק ניוז, הניתנים למשתתפים בהרצאה זו, ניתן למנוע מאוכלוסייה זו להפיץ, בתום לב, מידע שגוי או מזיק.
4. שמירה על הבריאות הנפשית והפיזית:
פייק ניוז לעיתים מפיץ פחדים ודאגות לא מוצדקות, במיוחד בתחומים כמו בריאות או פוליטיקה. לימוד כיצד לזהות ידיעות פייק ניוז יכול לשמור על הבריאות הנפשית והפיזית של אנשים בגיל השלישי.
5. חיזוק החוסן האישי והקהילתי:
יכולת זיהוי פייק ניוז מחזקת את החוסן האישי והקהילתי כנגד קמפיינים של מידע שגוי, הפצת שנאה או ניסיונות להשפיע על דעת קהל .
6. הגנה עצמית מפני תרגילי הונאה:
לעיתים, פייק ניוז משמש כחלק מתרגילי הונאה שמכוונים ספציפית נגד אנשי הגיל השלישי. לימוד על כך יכול לשמש כהגנה עצמית מפני פריצה לחשבונות בנק, לחיצה על קישורים מסוכנים שמטרתם לדלות מידע אישי, פריצה לחשבונות בנק וכד'.
על מה אני מדברת בהרצאה :
- השפעת הרשתות החברתיות על עיצוב דעת הקהל
- לוחמה פסיכולוגית במרחב הדיגיטלי
- ניצול כלי בינה מלאכותית להפצת פייק ניוז
- מתן כלים לזיהוי פייק ניוז, פרופיל מתחזה ובוטים.
- איך לזהות הונאות פישינג: שליחת מיילים או הודעות שמתחזות להיות מארגונים מוכרים במטרה לגרום לאנשים לחשוף מידע אישי, פרטי חשבון בנק, או פרטי כרטיסי אשראי.
ההרצאה מלווה בקליפים ומגוון דוגמאות אקטואליות של ידיעות פייק ניוז, פרסומים, תמונות וסרטונים מזוייפים שנעשה בהם שימוש באמצעות בינה מלאכותית במלחמת "חרבות ברזל".
על המרצה:
רוני פרידמן, יזמת עסקית, מוסמכת תואר שני M.A במדעי המדינה מסלול התמחות "תקשורת פוליטית" מאוניברסיטת ת"א.
מרצה בארגונים, חברות הייטק , מוסדות חינוך ותרבות על מגוון נושאים -רשתות חברתיות ועיצוב תודעה, עידן ה"פייק- ניוז" התופעה וההשלכות, אלימות ברשת, הבוט הפוליטי , מיתוג ושיווק בעידן הדיגיטלי ועוד.
רוצים, להתייעץ, להזמין הרצאה? אשמח לעזור
טלפון: 054-3153151
דוא"ל: RONI@BOOST4U.CO.IL
אפשר לפנות גם בוואטסאפ